Közös pályázataink az Esze Tamás Tehetségponttal és a Szatmári Kistérségi Tehetségsegítő Tanáccsal

NTP-HTT-15-0002                               2015-16

NTP-TTM-14-012                                 2014-15

OPER 1302 Tizenkettő nem egy tucat   2013

NTP-TFK-MPA-12-008                          2013

NTP-TFP-MPA-12-039                          2013

NTP-TTM-12_MPA-005                         2013

OPER 1798 Gazdagító programpárok     2013

NTP-INY-12-0019                                2013

A JÁTÉK EREJE

„A játék ereje” címmel megrendezett Országos Tehetségnapon 25, hátrányos helyzetű tehetségekkel foglalkozó Tehetségpont - közünk a mi iskolánk is - vehetett át játékokat és sportszereket tartalmazó csomagokat átlagosan 250.000 Ft értékben. Az eszközcsomagok annak a nagyszabású eszközbeszerzési programnak a részeként kerülnek a Tehetségpontok használatába, amelyet a Tehetséghidak program során bonyolított le a MATEHETSZ, összesen mintegy 150 millió forint értékű természettudományos kísérleti eszközt, hangszert, sportszert és fejlesztő játékokat juttatva a Tehetségpont-hálózat számára.  

 

A nemzet tehetségeiért

Összesen 437 pedagógust tüntetnek ki Bonis bona - A nemzet tehetségeiért díjjal a budapesti Nemzeti Színházban rendezendő ünnepségen

Projekttalálkozó Finnországban

Projekttalálkozó Finnországban

 

Iskolánkat Kovács Zsuzsanna, Györök Vanda, Kapitor Zsombor, Szabó Bence és Vajda Bence képviselte, akiket Szabó Attila igazgató Szűcs Sándorné igazgatóhelyettes és Erdős Ákos projektkoordinátor kísérte el. A találkozó során megtanultunk egy finn dalt, és egy vidám táncot, valamint felléptünk a helyiek által szervezett zenés show-n Ezen felül prezentációban mutattuk be, hogyan zajlik nálunk egy átlagos iskolai nap. A gyerekek itt is fogadócsaládoknál laktak, akikkel azóta is tartják a kapcsolatot.

LOGÓ TERVEZÉS

A programnak szüksége van egy logóra, ami képes közvetíteni a legjellemzőbbeket. Ennek megalkotására (ahogy a többi országban is) rajzversenyt hirdettünk. Az elkészültek közül a legjobbat küldjük a versenyre.

PROJEKT ELŐKÉSZÍTŐ TALÁLKOZÓ

2012. okt. 15-19. között került sor a projektünk előkészítő találkozójára.

 

A török partnerek remek vendéglátók voltak, és a többiekkel megismerkedve pedig minden esély megvan egy remek együttműködésre a két év alatt. A két kieső partner (Olaszország, Románia) miatt a tervezett feladatokat némileg újra kellett osztani. Nekünk egy körjáték megtanítása, illetve egy képeslap album összeállítása lesz a feladatunk. Ami a projekt találkozókat illeti, a következő ez év decemberében Észtországban lesz. A magyarországi találkozóra, ami a projekt záró találkozója lesz 2014 májusában fog sor kerülni.

ZENEI VILÁGNAP

A zenei világnap megünneplése eddig is hagyomány volt az iskolánkban, amit helyileg megvalósítandó programként került be a projekttervbe. A megemlékezés két részből állt. Délelőtt az iskola aulájában rövid ismertető hangzott el a történetéről, majd közös éneklés következett. Délután népdaléneklő versenyt szerveztünk külön az alsó és felső tagozatosok számára.

Projekttalálkozó Észtországban

Iskolánkat Lőrincz Kinga, Kovács Lilla, Kovács Máté és Nagy Dávid képviselte, akiket Szabó Attila igazgató és Erdős Ákos projektkoordinátor kísérte el. A találkozó során megtanultunk egy észt táncot, illetve felléptünk a helyi téli fesztiválon. A gyerekek fogadócsaládoknál laktak, akikkel életre szóló barátságot kötöttek.

 

Mátészalkai diákok Spanyolországban

Mátészalka – A Móricz Zsigmond Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola küldöttsége a TEMPUS Közalapítvány Egész életen át tartó tanulás program Comenius iskolai együttműködések alprogramjának nyertes pályázata keretében negyedik mobilitásán vett részt ezúttal Spanyolországban.

2015 © Copyright Moricz MSZ